Tuesday, January 17, 2012

Kompilasi 2011.


Biar lambat, asal selamat.


Tak seperti tahun-tahun yang sudah. Setiap kali sebelum masuk tahun baru, aku dah siap merangka entri 'Kompilasi' (Baca : Kompilasi 2010, Kompilasi 2009) sepanjang tahun. Disebabkan terlalu banyak aral melintang pada penghujung tahun lalu, maka entri kompilasi tahun ni sekadar adanya.


Selain kisah suka, duka, jatuh, bangun, gembira, mengembara dan penuh sandiwara, Tahun 2011 bagi aku lebih untuk keluarga. Sedang dalam peringkat bertatih mengharungi alam keibubapaan yang penuh warna. Mudah-mudahan diberi kekuatan dan semangat untuk terus menjadi Mama yang baik kepada Alfiy serta isteri yang menyenangkan buat Cfu.


Tahun ini juga diuji dengan perasaan 'kehilangan'.


Mengalami keguguran pada pertengahan tahun. Menghadapi pemergian Nenda tersayang pada penghujung tahun. Sungguh, perasaan 'hilang' adalah terlalu sukar untuk diharungi. Namun, rasa itulah yang mengajar kita agar bersyukur. Hargai setiap perkara sementara ia masih ada.


Biar apapun corak yang telah terlukis dan arah mana pun laluan yang telah dipilih di sepanjang tahun ini, tiada sikit pun timbul rasa kesal di hati. Setiap pengalaman sama ada pahit mahupun manis, merupakan guru terbaik dalam usaha untuk menjadi insan yang lebih baik.Besar harapan aku taruhkan agar sentiasa ada peluang kedua untuk memperbaiki diri di masa akan datang.


Selamat Datang Tahun Naga!
Semoga tuah datang melimpah sehebat namanya.
- Posted using BlogPress from my iPad

2 comments:

Tak baik marah-marah, tau. Cepat kedut nanti.