Monday, July 6, 2009

Penawar Paling Mujarab.

Selama ni, seboleh-boleh memang aku tak nak mengaku.


Aku murung.

Emosi tak menentu.


Sebabnya?

Aku sendiri pun tak tahu.


Tapi, takde lah sampai tahap kena telan ubat macam dulu. Cuma rasa diri sangat terpencil. Sunyi. Dan macam-macam lagi. Mujurlah aku tak terlalu layankan sangat perasaan ni. Kalau tak, mau hanyut tak bertepi.


Selain makanan sedap, ada satu lagi entiti yang boleh buat aku rasa hepi. Famili. Bila makanan sedap (+) famili, maka bersamaan dengan aku hepi kuasa dua. Betul kata Abah. Walau sehebat mana pun sahabat yang kita miliki, keluarga tetap nombor satu di hati.


Tak dapat disangkal lagi.


wow 067

Ditambah pulak dengan lambakan makanan semeriah ni.


wow 068

Dan kehadiran orang-orang ini.


wow 056

Lebih-lebih lagi melihat wajah girang begini.


wow 070

Cukup untuk buat host of the day rasa betul-betul hepi.

Bak kata orang, kalau lah hati ni punya muka, dia pun tengah mengukir senyum puas hati. Macam ni :)


wow 051

Seoul Garden The Table Barbeque People

"The best place to break the ice between your family and the in laws" (xeea, 2009)

Serius. Kamu akan rasa sangat teruja bila lihat ahli keluarga yang malu-malu kucing pada mulanya, bertukar menjadik sangat buas dan gegak gempita bila dah mula berlumba tunjuk taring nak tayang kehandalan memasak masing-masing. Maka, di situlah bermula episod gurau-senda gelak ketawa yang mampu menceriakan hari anda.


wow 049

Bagi close up sikit. Saja nak suruh kamu terlior.


Tak nak BBQ style, steamboat pun boleh apa. Weekend rate for Lunch; RM 26++ , Dinner ; RM 35++ per person. Ada diskaun 25% untuk senior citizen (55 tahun ke atas) dan 50% untuk kanak-kanak. Makanlah sebanyak mana pun yang kamu mahu.


wow 072

The whole family. err.. Angah is missing.

Sori. Kamera murah. Tak kalis gegaran. Tak pasal-pasal Adik Nani jadik manusia halimunan.


DSCN7719

Angah telah menangis sebanyak satu kolam kerana menyesal tidak ikut. Nak dikesali pun tak berguna lagi. Apa yang dimakan dahpun menjadik tahi :p



HER : Kalau boleh, nak perasaan macam ni hari-hari.

11 comments:

  1. wei.. kat mn ye tempat ni....
    ak suke beb tempat2 mcm ni.. ak suke mkn steamboat..

    ReplyDelete
  2. sengaja je close up...bikin menitik air liur ini saja..huhuhu..

    *terkedek2 p amik napkin nak lap air liur nih*

    ReplyDelete
  3. uishhh...cemerlang betul tempat ni.. kat no tu ek? nak jugak aku menjengah sekaki dua... heheheeh

    ReplyDelete
  4. halalalaal suweeetnye kome berdua ye :D

    ReplyDelete
  5. weih..kat mana ni...mcm best je? nak nak!!!

    ReplyDelete
  6. walau sehebat mana pun sahabat yang dimiliki, keluarga tetap no 1.

    betul-betul. keluarga juga yang akan dipanggil apabila ada kecemasan.

    keluarga juga yang akan memasukkan kita ke dalam liang lahad kelak...

    ReplyDelete
  7. anon kkkt ere...heheh...

    lupe nk tny ko g seoul garden mane neh, sbb aku suke g seoul bulgogi yg kt stsn lrt kerinci, stail same mcm tpt ko g nih.
    ko suke masak kan?
    ni aku promot kt ko n kengkwn yg lain.

    http://hanieliza.fotopages.com/

    aku selalu amik resepi drp blog dia. n aku pon dah penah jumpa dia in person ms g memantau kursus pendek masakan di rantau petronas, kerteh.

    well, skang dah jadik bini org, dah mula paham perasaan duk jauh dari suami...dan walau ada sahabat paling karib pon, famili jugak yang paling dekat bile kite susah...

    ReplyDelete
  8. ikanbesh :
    ni kat ioi mall puchong. one utama pun ade. kat mahkota parade melaka pun ade. try la ushar mane2. besh wooo

    yatiechomeyl :
    sabar sabar. jap lagi habis pantang, awak pulun makan semua benda. hee

    yatie :
    mmg cheedapppppppppppp!!!!

    zul :
    setakat ni, aku tau ade kat area kl, melaka ngan penang je. kat kuantan blom lagi. lps bulan seploh nanti, bole lah ko bwk family ipar duai turun sini :p

    hanie :
    ihik ihik *malu2 kucin

    yushards :
    meh meh turun puchong. aku tunjukkan tempat, ko kuarkan duit belanja nya. heee

    kcynodia :
    kan? at the end of the day, keluarga jugak yg kite carik walaupun punya kawan baik keliling pinggang.

    anon :
    haiii. lama menyepi :p

    tak sure pulak sama ke tak. tp mmg ade satu branch kat situ pun.

    takde la suke masak sgt pun. biase2 je. masak nye tak berapa. mencanang satu blog je lebih :p

    tu lah. kalau dah alami sendiri, barulah kita betul2 faham macam mana rasanya, kan? takpe lah. semoga kita sama2 lebih kuat, ok :)

    ReplyDelete
  9. xeea, best kan kalau family ada dekat dgn kita. saya yg dok dgn husband pun kkdg rasa sgt lonely rindukan mama.

    setiap kali balik kg, nk balik ke kl balik hati mcm dihiris2. tambah plak mengenangkan mama yg sorg2 kat sana. (abah meninggal 14 tahun yg lalu).mujur ada mcik kt depan umah tu. xde la dia sunyi sgt.

    bila ajak dtg sini dia kata dia busy, dgn agenda harian, g ngaji & etc.

    eh.eh. teremo plak.

    mcm best je seoul garden tu. kt kl ada gak ke?mcm penah nmpk.

    family awak turun kt eh?
    bestnya!
    :)

    ReplyDelete
  10. mrs syediz,

    tu lah. dah tua2 ni, home sick lebih2 pulak. selalu rindu nak balik zaman bujang muda remaja. rindu suasana huha huha kat rumah.

    family sy tron kl lah, awak. kat ioi mall tu. kan ke every weekend sy balik kl jenguk suami. heee

    ReplyDelete

Tak baik marah-marah, tau. Cepat kedut nanti.