Wednesday, February 2, 2011

Hari Minggu #03 : Akuarium Gergasi.

Takde percutian yang paling hebat dalam dunia selain daripada menghabiskan masa bersama keluarga. Biarpun sekadar berpiknik tepi tasik, mahupun tonton DVD cetak rompak seisi keluarga, ia tetap paling best dalam dunia. Tak ternilai harganya.


Setuju?


Sejak dah ada anak, nak pergi mana-mana mesti nak kena fikir, sesuai ke tak, sesak sangat ke tidak, kat belah mana bilik salin lampin, ada mendatangkan faedah dan pembelajaran ke? Amboi. Kemain over. Dulu, takde nye aku nak heran kan menda alah tu semua. heh.


Macam biasa, layan cerita bergambar di bawah.


aquaria 016

Global Positioning System (GPS).

 

aquaria 017

aquaria 021

aquaria 025

Kamus bergambar dan bersuara.

 

aquaria 028

aquaria 036

Sentuh, rasa dan geli.

 

aquaria 037

aquaria 038

Dua ekor memerang jadian :p

 

aquaria 042

aquaria 048

aquaria 054

aquaria 055

aquaria 066

aquaria 073

Aku ingat, orang je ada Albino. Rupanya, katak pun ada.

 

aquaria 074

aquaria 086

aquaria 107

The deep forest dan paya bakau.

 

aquaria 111

aquaria 115

aquaria 128

Terowong masa.

 

aquaria 131

aquaria 133

Ikan pari ni ada muka, weh. Serius seram!

 

aquaria 144

aquaria 126

aquaria 146

The most awaiting one!


aquaria 161

aquaria 165

aquaria 166

aquaria 167

Cantik tapi membunuh.

 

aquaria 172

aquaria 138

aquaria 174

Kagum.


aquaria 014

cny 083

Buah tangan.

 

Elok je nak pergi makan, Alfiy pun lena. Penat sangat agaknya teruja tengok binatang walaupun tak berapa nak faham lagi. Habis semua deria dia terpaksa bekerja kuat. Satu pendedahan awal yang baik untuk bayi.


Aquaria KLCC.

Highly recommended untuk seisi keluarga!


Oh, pasal bayaran, harga biasa RM 45, bagi yang tak pernah tinggalkan MyKad merata-rata dapatlah RM 35, ada kad student tolak lagi RM 5. Bayi sekecil Alfiy? Free of charge!



HER : Bila tengok balik gambar-gambar ni, betapa aku mengidamkan sebuah kamera berkuasa kuda untuk mengabadikan tiap visual dan memori dengan lebih jitu. Encik Cfu, plisssss (-_-)

16 comments:

  1. wah..seronoknya ke akuarium besar!!!

    p/s : mau kamera berkuasa berapa ekor kuda?huhuhuhu.. :P

    ReplyDelete
  2. seriously teruja nak pi Aquaria pas tgk entr ni.. ahahaha!

    pstt,anak comel sgt okie. gewamm!

    ReplyDelete
  3. Alfiy dah pergi Aquaria, bestnya!

    ReplyDelete
  4. bestnyer da gi..tak pernah lagi gi...nak bawak harris gak ler...

    ReplyDelete
  5. bestnyer da gi..tak pernah lagi gi...nak bawak harris gak ler...

    ReplyDelete
  6. ukhhh..mmg best pun! mase pegi situ lastyear..berkali2 jugak la masuk terowong tuh... :P
    xea..syok kn bwk ank jln..muke amazing die..kdg smpi meleleh air liur...huhuhu...

    ReplyDelete
  7. baru jek gi td. pastu ni baru tgk blog awk, tgk2awk pon pegi. hikhik. mmg ade jodoh lah..:P

    ReplyDelete
  8. Kita pergi hari Jumaat! Awak pergi hari apa eh?? Agaknya terserempak kot? Misha pon gi?

    ReplyDelete
  9. jawap soalan pertama: SETUJU

    komen p/s: nak sangat kamera kuasa kuda itu, bile tgk pic yang diambil guna Hp je. sedih sangat-sangat. kenangan-kenangan indah bila dirakam jadik tak best....blurlah, gegarlah :((

    komen pic-pic: CANTIKLAH!

    ReplyDelete
  10. best nya!
    saya asyik tangguh je wpun teringin sgt nk g aquaria.

    lepasni boleh ajak husband pegi, buat alasan mengidam. ahahahaha

    alfiy chomel mcm rappers!
    ;)

    ReplyDelete
  11. lma dh nk pergi kt cni tp sentiasa xdapat..

    ReplyDelete
  12. mak haqq :
    seronokkkk! makbapaknye yg over seronok kot.

    heh. alasan je tu nak kamera kuasa kuda2. ambik gambonye ke laut jugak.

    zu :
    masih belum terlambat! gaji masyukk kan skrg ni :p btw, "thnx u aunty zurai!",kata Alfiy.

    nadia :
    besar nanti, ntah dia ingat ntah tidak. nak kena bawak lagi le gamaknye.

    little blue bird :
    beshhhh! bwk la sementara entr fees utk harris still FOC. heh.

    dayah :
    hahahaha part meleleh air liur tu mmg tak dpt disangkal lagi. plg kelakar, dia struggle nak try pegang haiwan2 tu sume tp tak dapat. how adorable!

    sha :
    lorrr. kalau tau, bole ngedate ngan raisya jap.

    aishah :
    nachik pon ade ke? aihhh. sy pi ari ahad. last minute plan pun. kalau berjanji, mesti bole jumpa kan?

    fasya :
    kan? tros tak jadik nak print gambar2 sbb blur lah, gegar lah. nak kamera mahal, gak *eceh alasan tak bole blah*

    gambar cantik?
    err.. tak jadik lah nak beli kamera kuasa kuda camni. guna kuasa photoshop je la :p

    mrs syeddiz :
    tunggu baby kuar la, awak. masa tu lagi besh tau! tp nak pi skrg pun ape salahnye. bole manje lebey. heh.

    oh, alfiy luaran je mcm rappers. dalaman seorang tahfiz. ngeee

    aziyana :
    hah, dah ada husna, kamera kuasa kuda pun ada, ape tunggu lagi?

    ReplyDelete
  13. woww..teros teruja nak bawak Naurah tengok fish.

    xeea, nnti Alfiy da nak setahun lebih bwk lagi. lebih berbaloi baloi sbb time tu dia da pandai respon lebih byk. maybe akan over jugak mcm Naurah skrg -__-

    ReplyDelete
  14. tak berkesempatan lg bwk hannah ke tempat2 mcm ni. ouhhh teringin! :D

    ReplyDelete
  15. bestnye nak pi aquaria jugak tp hubby suh imaan besar dulu :(

    ReplyDelete
  16. sharena :
    haha umur setahun kang, harus bawak lagi! ala, bawak tiap2 taun je la senang cite. hee

    hanie :
    tunggu hannah besar sket. at least sama baya mcm alfiy nanti. baru best tengok respon dia.

    fad :
    cakap kat ur hubby, imaan dah besar nanti, dia takmo dah pi ngan kite. dia ex nak pi ngan kawan2 dia je, ikut rombongan sekolah :p

    ReplyDelete

Tak baik marah-marah, tau. Cepat kedut nanti.