Monday, November 30, 2009

Vokalis HUJAN Sedang Menampal Setem.

Nampaknya, sup tulang lembu korban kelihatan lebih seksi berbanding aktiviti mempropah di blog ternakan. Dah lebih seminggu, xeatopia ni aku abaikan.


Kitar hidup seorang cikgu atau pensyarah.

Hujung tahun adalah musim paling sibuk. Kalau tak sibuk, boss akan bagi kerja setimbun nak bagi kita sibuk. Yang tak sibuk pun, akan buat-buat sibuk.


Demam peperiksaan dah mula merebak jadik penyakit berjangkit.


Anak-anak murid, sila pergi belajar. Jangan duduk hadap blog tiap-tiap jam dengan harapan boleh jadik jutawan kalau tak habis-habis menulis dengan menggunakan bahasa SMS.


Yang pekerja ofis pulak, jangan asyik leka tanam pokok kat kebun virtual. Kalau jadik betul-betul kaya, takpe jugak. Ini tak. Belum apa-apa lagi, dah pandai main kotor, curik hasil ternakan dan tanaman orang lain. Macam mana lah bisnes orang kita nak maju.


Tu dia. Seorang nenek kebayan sedang berleter.


Maka, entri hujung-hujung tahun ni pun akan berciri sibuk.

Pendek, padat dan penuh dengan propah.


Dan, demi untuk tidak mengecewakan para peminat indie band HUJAN yang terjelepok masuk sini gara-gara tajuk di atas, dengan ini, mempersembahkan…

.

.

.

nov09 016

Si pembawak muka konfiden rockers.

Bisnes masyuk ye, bang?


2449357868_580dc514c2

Ok, ok. Nah. Janganlah marah :p



HER : Yup. I miss my darling rock star, terribly T___T

16 comments:

  1. kenapa vokalis toh nmpak laen eh?

    ReplyDelete
  2. haha.. dasat gak bussiness laki kau xeaa. tak nak join skaki ke?

    ReplyDelete
  3. anak ibu :
    err. tatau lah nape, ek. sbb dia bela janggut kot :p

    zu :
    ahah. aku join sekaki tang duit untung je. nak menjual sekali, tak kuasa. heh.

    ReplyDelete
  4. mcm mana nak buat rambut mcm tu eh?

    keh3.

    ReplyDelete
  5. haha..makin kiut miut si Noh versi xeea :P

    ReplyDelete
  6. saya pn tak tau cmne bleh terjebak baca blog xeea ni... tp sgt best cam baca novel... akn kene scroll down n baca byk lagi.. cm addicted.. hehehe.. well experience xeea as ank sulung/kakak/isteri/menantu cm sgt best ble dikongsi... sweet... i'll baca lagi n wait for new entri..

    ReplyDelete
  7. gilek masyukk bisnes laki ko... pastu ko plak gi tabus duit laki ko kt syarikat airasia nu..ish3...

    ReplyDelete
  8. mrs syediz :
    versi lagi kacak aa tapi. ngeeeee *gedik*

    fielord :
    basuh rambut setiap hari. gerenti, guna jari pun boleh :p

    ungu violet :
    heipp heipp. chubby2 ckp pelan2 sket. cfu sentap. haha

    hantu ulam :
    'kiut' ko tu mcm double meaning je, mek ju. hee

    intan safarinaz :
    owh. feel so honoured. heh. *kembang semangkuk*

    thanx neway :)

    zul :
    tu ah. sbb tu aa si tony fernandes tu kaya sesado. kalo tak, lama dah aku jadik jutawan :p

    hanie :
    pelanduk dua serupa kot. hihi

    ReplyDelete
  9. Hi Dear,
    looking for 1001 sweet & fabulous gifts at very affordable price???
    do visit my page,

    http://gardenofgalleria.fotopages.com/

    Happy Preparing for ur big day dear!!!

    ReplyDelete
  10. buat bisnes ape hubby awk nie Xea?

    ReplyDelete
  11. nisa :
    err.. u're at the wrong page i guess. neway, already put u in Isu BUMPER Kahwin :)

    hidd :
    dia mmg pakai cekak pun kalo kat umah. pandai pulak rimas dgn rambut sendiri. tp kat luar, rela rimas demi menjadik rockers :p

    mia :
    ala, bisnes kecik2 je. jual baju kat ebay.

    nurul :
    betul aa bole jadik rockers nih. heee

    ReplyDelete

Tak baik marah-marah, tau. Cepat kedut nanti.