Friday, July 2, 2010

Imej Tiga Dimensi.

Menghitung hari,
Berganti minggu,
Bulan silih berganti,
.
.
.
baby stuff 051

Menanti kamu, tanpa pernah merasa jemu.

Salam Penuh Kasih Sayang;
Mama & Papa
in the making within 73 more days,
InsyaAllah.
:)

HER : The baby moon went awesome!

** UPDATE **
Sebab ramai yang bertanya, 3D scan ni aku buat kat Hospital Columbia Asia, Puchong. Memang tiap-tiap bulan check up kat sana pun. Bagi yang berminat, boleh rujuk kat laman web my gynae; Dr. Raja Juhaidah, AlamHamil.com for price rate and other services.

Personal Tips :

  1. Masa paling ideal untuk scan 3D/4D ni adalah dalam tempoh minggu ke 27 hingga 29 minggu. Lebih dari tu, mungkin dah tak berapa nak clear sebab air ketuban dah kurang dan baby pun dah besar. Kalau kurang dari tempoh tu pulak, baby masih kurus, takde lemak lagi.
  2. Satu lagi, make sure you're well hydrated before the scanning session. Minum banyak-banyak air putih, kalau boleh, sampai penuh pundi kencing.
  3. Walau macam mana pun, kedudukan baby yang lebih penting sebenarnya. Kalau kebetulan kepala baby ada kat bawah, lagi tinggi potensi nak skodeng muka si kecik tu.


So, good luck! :)

13 comments:

  1. tomei2..hope mama n baby sihat smp deliver nanti.

    bilela nak rasa macam xeaa.huhu

    ReplyDelete
  2. waa..baby ke tue?? nmpk jelas & comel gilerr heheh ^_^

    x sabo nk tgk baby scr live depan mata :))

    ReplyDelete
  3. comeynyer baby..ptt la mama papa rindu

    ReplyDelete
  4. ya ampun xeaa..
    aku sgt jealous okay...
    nway tahniah.. semoga semua berjalan lancar

    ReplyDelete
  5. hugs & kisses from aunty misha skali.
    kamoo sgt chomel. nnti playdate ngan anak aunty ok. mwahx! :*

    ReplyDelete
  6. xeea, buat kat mane eyh 3d ni? sgt jelas dan nyata :)

    ReplyDelete
  7. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. wowiee dah hampir cukup sifat baby kak ziha. take care kak! ;)

    ReplyDelete
  9. amboi, comel baby...

    yg pasti, hidung betul2 ikut keturunan en. ngarisan....

    ReplyDelete
  10. farhana :
    thanx awak. insyallah, dtg jugak rezeki yg satu ni kat awk dan suami. banyakkan berdoa. jgn putus asa.

    mrs teppei :
    gitulah kot rupanya nanti. insyaallah. mintak2 comel macam si kudik awak tu. hihi

    k yana :
    tiap2 hari tak puas tatap gambar dia. tu belum tatap secara live lagi :p

    zana :
    thanx! dun worry, ur day will come. have faith :)

    misha :
    kalo same sex, boleh la play date. kalo opposite sex, bole dating tak auntie? hehehe

    hanie :
    kat hospital yg sy checkup every month. columbia asia, puchong.

    tagskie :
    jemput dtg lagi!

    anna :
    wish me luck! :)

    zul :
    err.. hidung en ngarisan mancung. yg hidung mcm comel2 sket ni, ikut bakal nenek dia; pn noraini. hee

    nurul :
    thanx nurul!

    ReplyDelete
  11. waaa pp dia! tembamnye baby kak..
    gud luck eh.. x lme da.. mkn puas2.. time pantang seksa kak.. hihi

    ReplyDelete
  12. reen :
    tengok lah pipi papa dia macam mana. mama dia slim je :p

    uihhh, skrg ni mmg mkn je segala menda yg terlintas kat kepala. cuma fast food je nak kena jaga2. takot obes. hee

    ReplyDelete

Tak baik marah-marah, tau. Cepat kedut nanti.