Monday, October 18, 2010

Status Terkini.

image

Kenapalah Tok Najib tak umumkan cuti bersalin 90 hari sejak dari tahun lepas lagi? 

kenapa? kenapa? kenapa?


T_________T

 

 

HER : Selama ni, aku tak faham apasal laa ada yang beriya sampai menangis hantar anak pergi  nurseri/baby sitter masa hari pertama naik kerja. Kini aku faham. SANGAT-SANGAT MEMAHAMI. tsk.

9 comments:

  1. nangis gak ke xeea? lepas ni byk lg episod air mata..anak demam, mak yg nangis beria...wait and see hehe

    ReplyDelete
  2. mun dulu mcm xeaa jugak..terpikir nape perlu nangis..tp bile kene tang diri sendiri..haaa baru tahu....

    ReplyDelete
  3. salam ziarah

    sian kat awak.. sabarlah yea..
    anak kecil lagi tuh mmg terasa bila takde kat sisi... tmbh2 belum bercerai susu...

    anak siapa yg jaga nih? ~

    ReplyDelete
  4. uhukk setujuuuu!
    same2 la kite terlepas dari bercuti 90 hari itu! huhu.
    adoii, tu la, mcmmane la kite nnt, haihhh

    ReplyDelete
  5. Been thru it!!!I sampai xtend cuti 3minggu..hari-hari cakap nak berenti kerja..tapi angan-angan jer la nak berenti....sedih kan..sampai sekarang tau....
    Be Tough!!cewah!!pandai jer aku ekkk!

    ReplyDelete
  6. yatie :
    owh, serammmmm!

    mun :
    kan? syahdu gile seyh nak tinggal anak kat nurseri memula tuh. tawakkal je la bg orang lain jaga anak kita, kan. nak buat camana. tsk.

    manje :
    anta kat nurseri. mmg terasa la awal2 ni. lama2 nanti, oke lah kot.

    hanie :
    enjoy ur confinement period ni betul2. peluk, cium hannah puas2 24 jam takyah lepas. hee

    serius, nanti rinduuuuu.

    wiwita :
    thanx!

    lil tots journey :
    pergh! sampai 3 minggu tu extend! ikut hati, nak je extend cuti. tp, makin tambah cuti, makin tambah le ai punya kerja. iskkk

    ReplyDelete
  7. tapi kan..even 3 bulan cuti...still rase kejap jugak... cume ase confident la bile nk hantar anak ke nurseri/bby sitter cuz die dh besar skit kan. Aku nye company, maternity 14weeks...mmg puas la bercuti, 2 bulan duk dgn ibu, 1++ bln trainning ourself di KL. Nak drive sendiri pergi balik kerja dgn baby(after 9 month xdrive). Nak handle baby. N macam2 la. BUT STILL tetap ase tak cukup.

    Part best mase 1st day hantar amsyar at bby sitter, kebetulan mak ayah aku ada di kl nk reg adik masuk UM. So before diorang blk johor, sempat la follow aku ke bby sitter house. Okey. Not only me je yg sedih. Mak ayah aku pun sedih. Seb baik dorg tak over dari aku. huhuhu.. T_T

    ReplyDelete
  8. awak ntar alfiy kat nursery mana?

    ReplyDelete

Tak baik marah-marah, tau. Cepat kedut nanti.