Tuesday, August 10, 2010

Hari Minggu #01 : Merdeka Millennium Endurance Race 2010.

er.. belum lagi.


Aku belum beranak lagi. Tak sangka ramai jugak yang email tanya aku dah bersalin ke. Amboi, sound baik punya mentang-mentang le xeatopia nih dah bersawang lama. heh. Terima kasih lah sudi bertanya. Alhamdulillah, saya masih sihat-sihat belaka.


Malahan, dengan selamba telah mengusung perut yang kini tiba-tiba telah membesar mencecah saiz sebijik buah tembikai susu ke litar lumba kereta. Orang lain mesti dah macam heran, kejadahnya perempuan sarat mengandung ni buat kat sini.


Macam biasa, aku mengekor Cfu atas tugasan rasmi.


Wah, kemain lagi. Pergi tengok lumba kereta sebagai tugas rasmi. Tiket percuma diberi, makan pun free, tinggal nak pergi duduk tengok dan pura-pura semangat sokong pasukan kompeni.


MME_Honda10

Litar FI Sepang.

Merdeka Millennium Endurance Race (MMER) 2010.


MME_Honda3

Grand stand, oke.

Macam nak pecah haa gegendang telinga aku layan bunyik enjin kereta yang dah serupa macam bunyik jet pejuang. Sampaikan si kecik dalam perut pun tak reti nak duduk diam. Tidur dia terganggu kot. Kesian anak Mama.


MME_Honda2

Honda Malaysia Racing Team.

Nyaris je aku nak sukarela jadik gadis litar sebab gadis litar dia kemain lambat keluar. Dah aa pakai uniform ala-ala nurse. Macam sesuai gitu standby kot-kot ada perempuan nak terberanak ke kan.


MME_Honda1

Cover hidung sembap.

ahh sekarang ni, semua pun dah sembap.


MME_Honda4

Goodies bag dan A&W percuma.


MME_Honda 022

Honda Malaysia juara! Hoyyyehhhh!!

MME_Honda6

Ni lah si drebar nya.

Patut ah juara. Gagah perkasa rupanya :p

MME_Honda7

Layan auto show kejap kat luar.

MME_Honda9

Dah bosan, tengok mini konsert oleh artis yang diambik entah dari mana-mana. Lagu apa yang diorang nyanyi, sepatah haram pun aku tak faham.


MME_Honda8

Sebelum pulang, tapaw cendawan goreng singgit dua.

Kuasa lah kan aku nak tunggu sampai race habis.


24 jam kot. Nak tunggu race pun jenuh la sampai ke 12 tengah malam baru nak mula. Naik patah pinggang aku duduk kat kerusi keras tu lama-lama. derr.. kau ingat duduk grand stand dia bagi duduk atas sofa empuk Ogawa? Takde maknanya.


Penat memang penat. Tapi, macam seronok jugaklah. Pengalaman baru, kan. Lepas-lepas ni, kalau orang dok canang pasal F1 ke lumba kereta ke apa, takde lah aku jakun menganga. Nak harap keluar duit sendiri nak bayar tiket semua, memang payah lah kan.


Okay, sudah sudah.

Cukup cerita hal lumba kereta.

Duniawi je semua ni *mode ustazah*


Esok dah masuk 1 Ramadhan.


Ikut kalendar Islam, esok jugak merupakan ulang tahun kelahiran aku. Mak selalu cerita yang dia gigih laa mengqada’ puasa sampai sebulan. Siap kena bayar fidyah lagi. Terima kasih, Mak.


Ramadhan kali ni, InsyaAllah, pertama kali aku nak lalui selaku individu hamil. Giliran aku pulak nak rasa apa yang pernah Mak rasa masa mengandungkan aku dan adik-adik dulu. Larat ke tak, tu di luar kuasa aku. Aku ikhtiar je lah mana yang mampu. Doa-doakan lah, ye.


Selamat Berpuasa!



HER : Tahun ni, macam takde baju raya je. tsk.

6 comments:

  1. Selamat berpuasa cik puan..weh bile ko due? nnt da dpt baby suh cfu anto msg ye :D

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan ziha... tunggu hapdet kau bersalin je nie...hehe

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan ziha... tunggu hapdet kau bersalin je nie...hehe

    roza

    ReplyDelete
  4. Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

    ReplyDelete
  5. mrs nageb :
    same goes to you! :)

    juju :
    due raya nti. insyaAllah.

    roza :
    lek luuu. sampai masa nti, keluar lah dia. hihi

    ReplyDelete

Tak baik marah-marah, tau. Cepat kedut nanti.