Monday, August 10, 2015

Gambar Raya Atas Sofa Tahun 2015.

Sebelum entri raya menjadik basi, tidak hip dan usah dipedulikan lagi, layan dulu gambar tipikal pagi raya kami empat beranak atas sofa ni ok. Tahun ni agak special sebab ada dua gambar atas sofa. Kebetulan ada family event masa raya ke-tiga hari tu, yang membawak kami ambik gambar kat studio, yang akan diceritakan dalam entri khas yang lain.

 

Wahhhh cita-cita tinggi gitu.

 

P1100781_thumb[22]

Raya pertama atas sofa kat umah mentua di Terengganu. Masih lagi mengekalkan sofa dan bilangan orang yang sama seperti tahun lalu. Tema adalah baju raya GST, sebab ikut warna Baju Melayu yang Cfu dah sedia ada. Jimat cermat, katanya. Gambar ni memang special untuk tatapan blog readers Xeatopia je tau. Takde expose kat media sosial lain *feeling artis sangat tau puiii* Lihatlah, betapa istimewa nya kamu di hati ku.

 

IMG_20150720_092615

Ini pulak gambar raya ketiga atas sofa dalam studio di Johor. Agak misteri sebab bayang dan kaki sofa tidak kelihatan dalam gambar. Macam acah-acah terapung atas awan, gitu. Baju sedondon anak-beranak ‘Mak ko Ijau’ ini ditaja oleh Bonda sempena beliau bersara. Last minit baru jumpa tailor. Mujur selesa dan puas hati dengan kualiti jahitan biarpun dengan upah yang sangat murah. RM 30 je untuk upah jahit baju kebaya. Total upah baju kami anak-beranak RM 150 sahaja. Mane nak jumpa kat KL ni oiiii.

 

Adakah gambar tipikal atas sofa ini akan berubah dari segi rupa gaya sofa mahupun bilangan orang ataupun saiz kelibat badan tuan puan dalam gambar pada raya tahun akan datang ??!

 

Sama-sama kita saksikan. Hewhewhew.

SELAMAT HARI RAYA, KORANG. MAAF ZAHIR BATIN!

 

 

HER : Baru sibuk nak mengarang entri raya dan berdoa agar siap sebelum tibanya raya haji :p

4 comments:

  1. Selamta Hari Raya Ziha sekeluarga.

    ReplyDelete
  2. murahnya jahit 4 pasang rm150..where in johor? mau tempah jugak utk raya haji hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat my hometown, Tangkak. errr... tapi mcm tak berbaloi pulak u dari Batu Pahat nak anto sampai ke Tangkak. hehehe

      Delete

Tak baik marah-marah, tau. Cepat kedut nanti.